Ciasto Czekoladowe
Ciasto z ciasteczkami czekoladowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 12. Jeśli masz masło, chipsy czekoladowe, cukier mix cookie, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowe z pieczonym nadzieniem z Pianki i lukrem z ciasta Ciastkarskiego, Funfetti Ciasto Ciasto Biała Czekolada Chip Ciastko Ciasto, oraz Ciasto Czekoladowe Z Polewą Z Białej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Make i piec ciasteczka zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Całkowicie fajne. Złamać 15 pieczone ciasteczka na 1-calowe kawałki; odstawić. (Zapisz pozostałe pliki cookie do innego użytku.)
Wyłóż 6-lub 8-calową okrągłą patelnię na ciasto z folią. Spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
W średniej misce, miejsce 1 1/3 szklanki czekolady chipsy; odstawić. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać 2/3 szklanki śmietany do ubijania i 2 łyżki masła na średnim ogniu, mieszając, aż masło stopi się i mieszanina dojdzie do wrzenia.
Wlać śmietanę na czekoladę i wymieszać gładko.
Dodać kawałki ciastek do mieszaniny czekolady, delikatnie złożyć, aż wszystkie kawałki są pokryte. Łyżka do przygotowanej patelni tortowej. Delikatnie wcisnąć mieszaninę na patelnię. Ciasto przechowywać w lodówce przez 3 godziny lub do firmy.
Wyjmij ciasto z patelni i odwróć do góry nogami na talerz do serwowania.
Usunąć folię. W małej misce, miejsce pozostałe 2/3 szklanki czekolady chipsy. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać pozostałą 1/3 szklanki śmietany ubijającej i 1 łyżkę masła na średnim ogniu, mieszając, aż masło stopi się i mieszanina dojdzie do wrzenia.
Wlać śmietanę na czekoladę i wymieszać gładko.
Na ciasto wlać roztopioną czekoladę; wierzch i boki zamrozić nożem do masła lub szpatułką. W razie potrzeby udekoruj roztopioną mleczną czekoladą.