Ciasto Cytrynowo-Pomarańczowe
Ciasto cytrynowo-pomarańczowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać skórkę pomarańczową, sok z pomarańczy, Betty ciasto mix, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto cytrynowe lub pomarańczowe (Cake Citron ou Cake Orange), Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z lukrem cytrynowo-miodowym, oraz Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z miodem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Zrobić, upiec i ostudzić ciasto zgodnie z zaleceniami na polu dla dwóch 8-calowych lub 9-calowych okrągłych patelni-z wyjątkiem użycia 1 1/4 szklanki mieszanki soku pomarańczowego zamiast wody i dodać 1 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej wraz z białkami jaj. Schłodzić całkowicie schłodzone warstwy 45 minut przed cięciem.
Pokrój każdą warstwę ciasta poziomo na pół, aby zrobić 2 warstwy. Wypełnij warstwy hojnym nadzieniem 1/2 szklanki ciasta. Strona mróz i wierzch ciasta z lukrem.
Dekoruj skórką pomarańczową. Przechowywać w lodówce około 1 godziny lub do schłodzenia. Przechowywać luźno w lodówce.