Ciasto Cytrynowo-Morelowe
Ciasto cytrynowo-morelowe wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 46 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mieszankę ciasta cytrynowego, cukier cukierniczy, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Mało kto lubi ten deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Cytrynowo-Morelowe, Ciasto Morelowe, Migdałowe I Cytrynowe, oraz Ciasto Morelowo-Pistacjowo-Cytrynowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Smaruj jedną rurkę 10 cali lub patelnię bundt.
Wymieszać ciasto mix, biały cukier, 3/4 szklanki oleju roślinnego, i moreli nektar razem. Ubić jajka po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 1 godzinę.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 minut, a następnie odwrócić na naczyniu i polać glazurą na ciasto, gdy jest jeszcze ciepłe.
Połączyć cukier cukierniczy, sok z cytryny i 3 krople oleju, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Użyj natychmiast, aby zalać jeszcze ciepłe ciasto.