Ciasto cytrynowo-migdałowe Streamliner

Ciasto cytrynowo-migdałowe Streamliner
Ciasto cytrynowo-migdałowe Streamliner może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.07 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz budyń, cukier, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego, Ciasto Migdałowo-Cytrynowe, oraz Ciasto Migdałowo-Cytrynowe.

Instrukcje

1
Aby zrobić krem cytrynowy, połącz skórkę z cytryny, mleko i 1/4 szklanki cukru w średnim rondlu i podgrzewaj na średnim ogniu, aż będzie gorąco. Tymczasem w misce dokładnie ubić żółtka, pozostałe 1/4 szklanki cukru i sól, aż dobrze się połączą, następnie ubić skrobię kukurydzianą, następnie sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Tabliczka Półsłodkiej CzekoladyTabliczka Półsłodkiej Czekolady
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Powoli ubij jedną trzecią gorącej cieczy do mieszaniny żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Wlej mieszaninę z powrotem do rondla z gorącym mlekiem i gotuj na średnim ogniu, stale ubijając, aż krem zacznie gęstnieć i bąbelkować przez 1 minutę(będziesz musiał przestać ubijać na chwilę, aby sprawdzić, czy bulgotanie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
4
Przecedzić krem przez sito o drobnej siatce do czystej miski i ubić masło, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Umieścić kawałek folii bezpośrednio na powierzchni kremu i umieścić w lodówce do ostygnięcia na około 2 godziny. Krem jest najłatwiejszy do pracy Po ustawieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Wyśrodkuj stojak piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Aby zrobić ciasto, przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól w misce, a następnie ubijać mieszaninę, aby upewnić się, że składniki są dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Używając miksera stojącego z mocowaniem wiosła, połącz pastę migdałową, masło, cukier, olej rzepakowy i wanilię na niskiej prędkości, aż do wymieszania; stopniowo zwiększaj prędkość do wysokiej i śmietany, aż do bardzo lekkiego i puszystego, 5 do 7 minut, zatrzymując mikser często, aby zeskrobać łopatkę i boki miski gumową łopatką. Zmiksować jajka po kolei, dodając kolejne, gdy tylko poprzednie zniknie w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Z mikserem na małej prędkości, dodać mieszankę mąki w trzech częściach, na przemian z maślanką w dwóch częściach, zaczynając i kończąc na mące. Po każdym dodaniu mieszaj, aż ledwo się zmieszasz, Zatrzymaj i zeskrobaj miskę. Zatrzymać mikser przed dodaniem ostatniej mąki i zakończyć mieszanie ręcznie gumową szpatułką, aby nie przegrzać ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić. Rap patelnię mocno na blacie, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Umieść patelnię na środku piekarnika i piecz, aż ciasto będzie miało głęboki złoty kolor, a Drewniany szaszłyk w środku wyjdzie ledwo czysty, 42 do 45 minut. Ciasto może pękać na powierzchni, jak piecze; nie martw się, to po prostu zapewnia sposób na ciasto chłonąć więcej kremu cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Schłodzić ciasto na patelni na stojaku z drutu przez 30 minut. Delikatnie odwróć ciasto na stojaku, pozostawiając na papierze pergaminowym, aż złożysz ciasto. Odwróć ciasto z prawej strony do góry i nadal chłodzić ciasto na stojaku, aż osiągnie temperaturę pokojową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Aby zakończyć ciasto, Usuń pergamin i umieść ciasto po prawej stronie na płaskim talerzu. Za pomocą metalowej szpatułki rozprowadź cienką warstwę kremu cytrynowego na bokach ciasta, aby zapieczętować ciasto i nadać mu lekki połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
14
Resztę kremu cytrynowego połóż na wierzchu ciasta, rozsuwając go zaledwie na krawędź. Użyj szpatułki, aby wykonać wirujący projekt w kremie na wierzchu ciasta. Niech zmontowane ciasto (lub naprawdę, krem cytrynowy) ustawić w lodówce na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
15
Doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej przed podaniem (zajmie to około godziny). Resztki ciasta przechowuje się w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn