Ciasto cytrynowo-migdałowe Streamliner
Ciasto cytrynowo-migdałowe Streamliner może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.07 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz budyń, cukier, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego, Ciasto Migdałowo-Cytrynowe, oraz Ciasto Migdałowo-Cytrynowe.
Instrukcje
Aby zrobić krem cytrynowy, połącz skórkę z cytryny, mleko i 1/4 szklanki cukru w średnim rondlu i podgrzewaj na średnim ogniu, aż będzie gorąco. Tymczasem w misce dokładnie ubić żółtka, pozostałe 1/4 szklanki cukru i sól, aż dobrze się połączą, następnie ubić skrobię kukurydzianą, następnie sok z cytryny.
Powoli ubij jedną trzecią gorącej cieczy do mieszaniny żółtka.
Wlej mieszaninę z powrotem do rondla z gorącym mlekiem i gotuj na średnim ogniu, stale ubijając, aż krem zacznie gęstnieć i bąbelkować przez 1 minutę(będziesz musiał przestać ubijać na chwilę, aby sprawdzić, czy bulgotanie).
Przecedzić krem przez sito o drobnej siatce do czystej miski i ubić masło, aż się rozpuści.
Umieścić kawałek folii bezpośrednio na powierzchni kremu i umieścić w lodówce do ostygnięcia na około 2 godziny. Krem jest najłatwiejszy do pracy Po ustawieniu.
Wyśrodkuj stojak piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Aby zrobić ciasto, przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól w misce, a następnie ubijać mieszaninę, aby upewnić się, że składniki są dobrze wymieszane.
Używając miksera stojącego z mocowaniem wiosła, połącz pastę migdałową, masło, cukier, olej rzepakowy i wanilię na niskiej prędkości, aż do wymieszania; stopniowo zwiększaj prędkość do wysokiej i śmietany, aż do bardzo lekkiego i puszystego, 5 do 7 minut, zatrzymując mikser często, aby zeskrobać łopatkę i boki miski gumową łopatką. Zmiksować jajka po kolei, dodając kolejne, gdy tylko poprzednie zniknie w cieście.
Z mikserem na małej prędkości, dodać mieszankę mąki w trzech częściach, na przemian z maślanką w dwóch częściach, zaczynając i kończąc na mące. Po każdym dodaniu mieszaj, aż ledwo się zmieszasz, Zatrzymaj i zeskrobaj miskę. Zatrzymać mikser przed dodaniem ostatniej mąki i zakończyć mieszanie ręcznie gumową szpatułką, aby nie przegrzać ciasta.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić. Rap patelnię mocno na blacie, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Umieść patelnię na środku piekarnika i piecz, aż ciasto będzie miało głęboki złoty kolor, a Drewniany szaszłyk w środku wyjdzie ledwo czysty, 42 do 45 minut. Ciasto może pękać na powierzchni, jak piecze; nie martw się, to po prostu zapewnia sposób na ciasto chłonąć więcej kremu cytrynowego.
Schłodzić ciasto na patelni na stojaku z drutu przez 30 minut. Delikatnie odwróć ciasto na stojaku, pozostawiając na papierze pergaminowym, aż złożysz ciasto. Odwróć ciasto z prawej strony do góry i nadal chłodzić ciasto na stojaku, aż osiągnie temperaturę pokojową.
Aby zakończyć ciasto, Usuń pergamin i umieść ciasto po prawej stronie na płaskim talerzu. Za pomocą metalowej szpatułki rozprowadź cienką warstwę kremu cytrynowego na bokach ciasta, aby zapieczętować ciasto i nadać mu lekki połysk.
Resztę kremu cytrynowego połóż na wierzchu ciasta, rozsuwając go zaledwie na krawędź. Użyj szpatułki, aby wykonać wirujący projekt w kremie na wierzchu ciasta. Niech zmontowane ciasto (lub naprawdę, krem cytrynowy) ustawić w lodówce na 30 minut.
Doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej przed podaniem (zajmie to około godziny). Resztki ciasta przechowuje się w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni.