Ciasto Cytrynowo-Maślane

Ciasto Cytrynowo-Maślane
Przepis cytrynowo-Maślankowy placek Szachowy może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako bardzo przyjazny dla budżetu deser. Mieszanka margaryny, jajka, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Maślano-Cytrynowy Placek Szachowy, Maślano-Cytrynowy Placek Szachowy, oraz Angus Barn Chocolate Chess Pie.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować skórkę, lekko łyżką 1 szklankę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
W misce wymieszać 1 szklankę mąki, 2 łyżki cukru i sól; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Naciśnij mieszankę delikatnie w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, do 12-calowego koła. Zamrozić 10 minut lub do momentu łatwego usunięcia folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Wyjmij 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Usuń górny arkusz folii. Wchodzisz krawędzie pod; flet. Wyłożyć ciasto z kawałkiem folii; na folii ułożyć masę ciasta (lub suszoną fasolę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec w 425 przez 10 minut lub do krawędzi jest lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć ciężarki ciasta i folię; obniżyć temperaturę piekarnika do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
11
Piec ciasto dodatkowe 5 minut; ostudzić na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
12
Aby przygotować nadzienie, połącz 1 szklankę cukru i 6 kolejnych składników (1 szklanka cukru przez białka) w misce; mieszaj trzepaczką do dobrze wymieszanego. Stopniowo mieszaj w maślance.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Wlać do przygotowanej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
14
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut lub do Ustawienia, osłonę skorupy folią po 30 minutach, jeśli to konieczne. Schłodzić na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn