Ciasto Cytrynowo-Makowe
Ciasto cytrynowo-Makowe wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 520 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sok z cytryny, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Ciasto Cytrynowo-Makowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Makowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 325 F. Płaszcz 10-cup karbowany ciasto lub patelni Bundt z natryskiem do gotowania.
Mąkę, mak, sodę oczyszczoną i sól połączyć w średniej misce; odstawić. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Beat w jaja, jeden po drugim, aż dobrze włączone. Wlać sok z cytryny. Powoli, ubić w 1/3 suchych składników, następnie 1/3 jogurtu, mieszając, aż tylko mieszane. Powtórz, na przemian suche składniki i jogurt. Wtopić się w skórkę. Łyżka do patelni do pieczenia.
Piec 50 do 65 minut lub aż do szaszłyku włożonego do ciasta wyjdzie czysty.
Wyjąć patelnię do stojaka z drutu i ostudzić 10 minut. Odwrócić patelnię, aby usunąć ciasto. Zrobić glazurę: roztopić masło w małym rondlu na małym ogniu. Zmiksować cukier, sok z cytryny i skórkę. Łyżka glazury na ciasto, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Całkowicie fajne. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni wcześniej.