Ciasto Cytrynowo-Budyniowe
Ciasto cytrynowe Pudding jest Wegetariańskie deser. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Mieszanka jaj, mąki, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Cytrynowo-Budyniowe, Ciasto Cytrynowo-Budyniowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Budyniowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Drobno zetrzeć 1 łyżkę skórki z cytryn, następnie wycisnąć 1/4 szklanki plus 2 łyżki soku.
Wymieszać mąkę, sól i 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru w dużej misce.
Wymieszać żółtka, mleko, skórkę i sok w małej misce i dodać do mieszaniny mąki, ubijając, aż tylko połączone.
Ubij białka w innej dużej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż utrzymają miękkie szczyty. Ubić w pozostałej 1/4 szklanki cukru, trochę na raz, i nadal bić, aż białka trzymać sztywne, błyszczące szczyty.
Ubij około jednej czwartej białek na ciasto, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie ,ale dokładnie (ciasto będzie cienkie).
Wlać do maślanej tarki ceramicznej 1 1/2 kwarty lub innego płytkiego naczynia do pieczenia i piec w gorącej kąpieli wodnej (patrz porady, Strona 15
aż dmuchany i złoty, 45 do 50 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.