Ciasto cytrynowe z budyniem
Ciasto budyniowe cytrynowe to deser dla 2 osób. Za 52 centy za porcję przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 295 kalorii , 5 g białka i 5 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką cukier, mąkę, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Rolada z ciasta cytrynowego z nadzieniem z kremu cytrynowego , Pyszny pudding cytrynowy i Ciasto z puddingiem cytrynowym .
Instrukcje
Dodaj cukier, mleko, mąkę, sok z cytryny, skórkę i sól; ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Ubijaj białko jaja, aż powstanie sztywna piana; delikatnie wmieszaj do mieszanki cytrynowej.
Wlać do dwóch nienasmarowanych foremek na krem o pojemności 6 uncji (foremki powinny być bardzo pełne).
Umieść foremki w kwadratowej blasze o wymiarach 8 cali.
Wlać do garnka wrzącą wodę do wysokości 1 cala.
Piec w temperaturze 325° przez 40–45 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka ciasta będzie czysty, a wierzch będzie złoty.
Jeśli chcesz, podawaj z bitą śmietaną.