Ciasto cytrynowe z budyniem

Ciasto cytrynowe z budyniem
Ciasto budyniowe cytrynowe to deser dla 2 osób. Za 52 centy za porcję przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 295 kalorii , 5 g białka i 5 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką cukier, mąkę, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Rolada z ciasta cytrynowego z nadzieniem z kremu cytrynowego , Pyszny pudding cytrynowy i Ciasto z puddingiem cytrynowym .

Instrukcje

1
W misce ubij żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Przyprawy Do Mięsa2 łyżeczki Przyprawy Do Mięsa
2
Dodaj cukier, mleko, mąkę, sok z cytryny, skórkę i sól; ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Ubijaj białko jaja, aż powstanie sztywna piana; delikatnie wmieszaj do mieszanki cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 (14-uncjowa) Puszka Cząstek Mandarynki Z Syropem1 (14-uncjowa) Puszka Cząstek Mandarynki Z Syropem
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Mandarynki W SyropieMandarynki W Syropie
2 Szklanki Pół Na Pół Lub 1 1/2 Szklanki Mleka2 Szklanki Pół Na Pół Lub 1 1/2 Szklanki Mleka
3 łyżki Likieru Pomarańczowego (zalecany: Triple Sec)3 łyżki Likieru Pomarańczowego (zalecany: Triple Sec)
3
Wlać do dwóch nienasmarowanych foremek na krem o pojemności 6 uncji (foremki powinny być bardzo pełne).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
4
Umieść foremki w kwadratowej blasze o wymiarach 8 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Makaroników, PokruszonychOpakowanie Makaroników, Pokruszonych
5
Wlać do garnka wrzącą wodę do wysokości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kolendry, Uprażone I Drobno ZmiażdżoneNasiona Kolendry, Uprażone I Drobno Zmiażdżone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
6
Piec w temperaturze 325° przez 40–45 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka ciasta będzie czysty, a wierzch będzie złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Posiekanej Pepperoni1/4 Szklanki Posiekanej Pepperoni
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
7
Jeśli chcesz, podawaj z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn