Ciasto Cytrusowo-Migdałowe
Citrus Almond Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 67 centów za porcję. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól, proszek do pieczenia, vanillan ekstrakt, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Cytrusowe Funt, Ciasto Cytrusowe Funt, oraz Cztery Cytrusowe Ciasto Funtowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Smar i mąka mały Bochenek pan (mój był o 8 cali, ale nieco większy byłby w porządku).Sok z cytryny, sok pomarańczowy i 1/2 szklanki plus 1 łyżka cukru w małym rondlu na małym ogniu; gotować, aż cukier się rozpuści i zdjąć z ognia.Umieść pastę migdałową i pozostały 1 szklankę cukru w maszynce i proces aż dobrze połączone; dodać masło i kontynuować przetwarzanie do światła. Po uruchomieniu maszyny dodaj jajka po kolei wraz ze skórką i wanilią i kontynuuj proces, aż będzie gładki.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól do malaksera i pulsować kilka razy-tylko do momentu, aż suche składniki są zintegrowane (należy uważać, aby nie przesadzić, bo ciasto stanie się trudne).
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec około 47 minut. W
Wyjąć ciasto z piekarnika i lekko ostudzić.
Zalać ciasto cytrusami (mój schłodzony do rodzaju syropu) i pozostawić na około 30 minut, lub aż cały płyn zostanie wchłonięty i ciasto uwolni się z patelni łatwo.