Ciasto cytrusowe z lukrem z bitej śmietany cytrynowej

Ciasto cytrusowe z lukrem z bitej śmietany cytrynowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj ciasto cytrusowe z lukrem z bitą śmietaną cytrynową. Ten przepis służy 12. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto cytrynowo-Kokosowe z lukrem z bitą śmietaną, Białe ciasto z cytrynowo-limonkowym nadzieniem twarogowym i lukrem z bitą śmietaną, oraz Cytrynowe babeczki z lukrem cytrynowym z bitą śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° dla błyszczących patelni metalowych (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Smar i lekko dno mąki i boki dwóch 8-lub 9-calowych okrągłych patelni do ciast ze skracaniem lub sprayem do gotowania; lekko mąkę (lub spray z sprayem do gotowania lub sprayem do pieczenia z mąką).
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, ubić składniki ciasta z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać do patelni.
4
Piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami na polu 8-lub 9-calowe rundy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
W schłodzonej średniej misce ubij śmietanę do ubijania i cukier puder mikserem na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć w 1/2 szklanki nadzienia ciasto i startej skórki pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Nadzienie Do CiastaNadzienie Do Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Umieść 1 warstwę ciasta, zaokrągloną stroną w dół, na talerzu do serwowania.
7
Rozłóż pozostałą warstwę ciasta na warstwie do 1/4 cala od krawędzi. Wierzch z drugą warstwą, zaokrąglony bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Rozłóż bitą śmietanę na boku i wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Udekoruj wierzch ciasta paskami skórki cytrynowej i pomarańczowej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn