Ciasto Cukrowo-Żurawinowe
Przepis na Ciasto Cukrowo-Żurawinowe można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut . Za 1,54 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 54 g tłuszczu i łącznie 1097 kalorii . Ten przepis służy 8 osobom. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup sól, cukier, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia) wynik łyżkowy wynoszący 0% . Wypróbuj żaby z ciasteczkami z brązowego cukru i przyprawami , niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, czyli żurawiną Zitronenkuchen i szarlotkę z karmelową glazurą z brązowego cukru, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Ciasto: Formę do ciasta wysmaruj masłem. Wyczyść i oczyść dużą, płaską powierzchnię. Lekko posmaruj obszar mąką.
Połącz 5 szklanek mąki, cukier i sól w metalowej misce. Wcieraj tłuszcz palcami, aż mieszanina będzie prawie gładka.
Dodaj wodę z lodem i dalej mieszaj palcami.
Ciasto wyłóż na posypaną mąką powierzchnię i przekrój na pół. Zarezerwuj drugą połowę. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj pierwszą połowę tak, aby była co najmniej 4 do 5 cali szersza niż forma do ciasta. Delikatnie włóż ciasto do formy i dociśnij je do dna i boków formy. Ściśnij nadmiar na górze.
Włóż patelnię do lodówki, aby odpoczęła.
Drugą połowę ciasta rozwałkuj na wierzch ciasta.
Ułożyć na blasze do pieczenia i schłodzić.
Rozgrzej masło na średniej patelni.
Dodaj gruszki i smaż do miękkości, 2 do 3 minut.
Dodaj 1/2 szklanki cukru i goździki. Wymieszaj i zdejmij z ognia, aby ostygł w misce.
Połącz pozostałą 1 szklankę cukru, sok z cytryny, 1 syrop kukurydziany, skrobię kukurydzianą i skórkę pomarańczową i wymieszaj.
Dodać żurawinę i wymieszać tak, aby pokryła owoce.
Na tej samej patelni podsmaż i dodaj mieszankę żurawinową.
Smaż szybko, 1 do 2 minut, aż żurawina lekko zmięknie, a składniki się połączą.
Połącz mieszankę gruszkową i mieszankę żurawinową w misce i przechowuj w lodówce bez przykrycia, aby ostygła.
Montaż: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Nadzienie wylewamy na dolny spód ciasta.
Wyjmij górny spód z lodówki i złóż go na wałek do ciasta.
Rozwałkuj ciasto na wierzchu ciasta. Ściśnij górę, aby krawędzie były karbowane i uszczelnione wokół ciasta. Za pomocą foremki do ciasta lub małego noża wytnij otwór na środku blatu. Złóż ciasto tak, aby wyglądało jak otwarte strony książki.
Umieść ciasto na środku piekarnika. Gotuj bez przeszkód przez 10 minut. Obniż temperaturę do 375 stopni F. Gotuj przez dodatkowe 30 minut. Obniż temperaturę piekarnika do 325 stopni F i gotuj przez dodatkowe 10 minut.
Wyjmij ciasto z piekarnika, aby ostygło.
Po ostygnięciu posyp wierzch ciasta granulowanym cukrem, pokrój w plasterki i podawaj z lodami, według uznania.