Ciasto Creme de Menthe II
Creme de Menthe Cake II zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 5 minut. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 509 kalorii, 6 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 osobom. Ten przepis z Allrecipes wymaga likieru creme de menthe, jajek, śmietanki i półsłodkich kawałków czekolady. 11 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 28%, to danie nie jest tak wspaniałe. Podobne przepisy to ciasto Heather's Creme De Menthe, kulki czekoladowe Creme de Menthe i batoniki Creme de Menthe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Natłuść i posyp mąką 10-calową formę na rurki.
W dużej misce wymieszaj masę ciasta i mieszankę budyniową. Na środku zrobić wgłębienie, wlać olej, jajka, likier i śmietanę. Ubijaj na niskiej prędkości, aż się zmiksuje. Zeskrob miskę i ubijaj 4 minuty na średniej prędkości. Wymieszaj kawałki czekolady.
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 do 55 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie sucha.
Studzimy na blaszce przez 10 minut, następnie przekładamy na metalową kratkę i całkowicie ostudzamy.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!