Ciasto Budyniowe Czekoladowo-Orzechowe
Ciasto czekoladowo-orzechowe Pudding może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 9. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Mieszanka wody, cukru pudru, likieru o smaku orzechów laskowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń Czekoladowo-Orzechowy, Dekadencki Budyń Orzechowo-Czekoladowy, oraz Czekoladowe Ciasto Kahlua Z Solonymi Orzechami Laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. smar 8-calowy kwadratowy (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania lub skracania. W średniej misce wymieszać mąkę, cukier granulowany, orzechy laskowe, 2 łyżki kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać z mlekiem, 1/4 szklanki likieru i oleju.
Rozłóż ciasto na patelni.
Posypać ciasto brązowym cukrem i 1/4 szklanki kakao.
Wlać wrzącą wodę na ciasto.
Piec 40 do 45 minut lub do środka jest ustawiony. Schłodzić 20 minut przed podaniem.
W międzyczasie, w schłodzonej małej misce, ubij składniki śmietany mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Aby służyć, łyżka ciepłe ciasto budyniowe do poszczególnych misek deserowych; łyżka budyniu nad ciastem. Wierzch z bitą śmietaną.