Ciasto Bochenkowe Cytrynowo-Lniane
Cytrynowo-lniany Bochenek ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 24 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilanu, sodę oczyszczoną, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Z Cytrynowym Bochenkiem, Ciasto Z Cytrynowym Bochenkiem, oraz Ciasto Z Cytrynowym Bochenkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać patelnię bochenkową 8 x 4 cale sprayem do gotowania; posypać 1 łyżką cukru granulowanego. Odstawić patelnię.
Umieść siemię lniane w blenderze lub czystym młynku do kawy i przetworzyć do zmielenia, aby zmierzyć około 6 łyżek mączki lnianej; odstawić.
Połączyć 1 szklanka cukru granulowanego i jaj w dużej misce; beat z dużą prędkością miksera 3 minut lub aż mieszanina jest gęsta i blada. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć mączkę lnianą, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dobrze wymieszać trzepaczką.
Połącz maślankę, olej, skórkę i wanilię.
Mieszankę mąki dodać do mieszanki jaj na przemian z mieszanką maślanki, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 5 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Połączyć cukier puder z sokiem z cytryny; skropić wierzch bochenka.