Ciasto bezowe z serkiem śmietankowym i wiśniami
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj ciasto z kremem i wiśniami na bezie. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 297 kalorii. Za 78 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, octu, białek jaj i ekstraktu waniliowego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 13% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to ciasto z serkiem wiśniowym, ciasto z kremem z wiśni i jagód i ciasto z bezą wiśniową.
Instrukcje
W dużej misce ubijaj białka z octem na średniej prędkości, aż powstanie miękka piana. Stopniowo ubijaj cukier, po 1 łyżce stołowej, na wysokich obrotach, aż utworzy się sztywna, błyszcząca piana i cukier się rozpuści. Dodać okruchy krakersów, orzechy pekan, proszek do pieczenia i wanilię.
Rozłóż na dnie i bokach natłuszczonego głębokiego naczynia o średnicy 9 cali. talerz do ciasta.
Piec w temperaturze 350° przez 14-18 minut lub do momentu, aż beza lekko się zarumieni. Studzimy na metalowej kratce (skorupa bezy spadnie do środka).
W małej misce ubij serek śmietankowy, cukier puder i wanilię na gładką masę. Dodać bitą śmietanę. Włóż łyżką do skorupki bezy. Na wierzch nadzienie z ciasta. Przed podaniem schłodzić co najmniej 2 godziny.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto można łączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.