Ciasto bażantowe
Potrzebujesz hor d'oeuvre bez nabiału ? Ciasto z bażanta może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 158 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,41 USD za porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, ciasto, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78% . Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Jak gotować bażanta: pieczony bażant w maśle ze śmietaną i burbonem , sałatka z bażanta i bażant tandoori .
Instrukcje
W dużym rondlu umieść bażanty, wodę, pokrojoną w ćwiartki cebulę, seler i czosnek; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do miękkości.
Gdy ostygnie, usuń mięso z kości; wyrzucić kości.
Mięso pokroić na kawałki wielkości kęsa; odłożyć na bok. Odcedź bulion, wyrzuć warzywa. Odmierz 3-1/2 szklanki bulionu i umieść w rondlu.
Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz, sos Worcestershire i gałkę muszkatołową.
Usuń 1/2 szklanki i wymieszaj z mąką. W rondelku zagotuj bulion.
Dodaj mieszaninę mąki; gotować 1 minutę lub do momentu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Dodać cebulę perłową, groszek, marchewkę, pimientos, pietruszkę i bażanta. Wlać łyżką do 2-1/2-qt. naczynie do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto tak, aby pasowało do naczynia; ułóż na mieszance mięsnej i zlep krawędzie do naczynia.
Wytnij małe otwory wentylacyjne w cieście.
Piec w temperaturze 425° przez 35-40 minut lub do momentu, aż będzie musujące i złociste.