Ciasto Bananowe Cajeta Do Góry Nogami
Need a deser wegetariański? Banan Cajetan do góry nogami ciasto może być super przepis spróbować. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 439 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Jeśli masz masło, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 130 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Banan Cajeta Nerkowca Gelato, Ciepłe Bananan I Cajeta Sundaes, oraz Naleśniki warstwowe Bananan i Cajeta.
Instrukcje
Zrobić ciasto: banany obrać i pokroić na pół wzdłuż, następnie w poprzek, odstawić.
Umieść 1/2 szklanki cukru w małym rondlu, dodaj wystarczającą ilość wody do zwilżenia i umieść na średnim ogniu. Gotować, aż zacznie karmelizować, zdjąć z ognia i delikatnie wirować, aż karmel będzie jednolity bursztynowy kolor, między kolorem miodu i syropu klonowego. Natychmiast wlać na dno standardowej patelni bochenkowej. Nosząc rękawice kuchenne lub trzymając suche ręczniki, podnieś patelnię i przechyl do przodu i do tyłu, aby równomiernie pokryć dno. Podczas gdy karmel jest nadal miękki, ostrożnie umieść banany pokrojone bokiem w dół, przecinając je w razie potrzeby, aby uzyskać jak najwięcej pokrycia.
Boki patelni posmarować miękkim masłem, odstawić.
Ustaw stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°. w mikserze stojącym wyposażonym w łopatkę lub w średniej misce za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, śmietanę razem masło i pozostały cukier.
Dodać jajka po kolei, w pełni włączając każdy z nich przed dodaniem następnego i skrobanie miski w razie potrzeby. Ubić w ekstrakcie z wanilii.
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól i dodać do ciasta, łącząc na niskiej prędkości. Z mikserem off, dodać Cajeta i powoli mieszać aż w pełni włączone, skrobanie często. Pamiętaj, aby dokładnie zeskrobać dno miski, ponieważ Cajeta zwykle potrzebuje pomocy w dotarciu tam.
Zeskrobać ciasto na patelni i ustawić na małej blasze do pieczenia złapać karmel, który może bańki z patelni.
Piec przez 40 minut, następnie obracać i kontynuować pieczenie, aż szpikulec włożony w środku wyjdzie czysty, 15 do 20 minut dłużej. Pozostawić do pieczenia kolejne 3 do 5 minut po tym, aby ciasto ustawić tyle, aby przylegać do bananów.
Wyjąć do stojaka z drutu, aby ostygnąć przez 5 do 10 minut. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, ale patelnia jest zauważalnie chłodniejsza, Uruchom nóż do parowania wokół krawędzi i odwróć na talerz. Nie panikuj, jeśli banany przyklejają się do patelni, a narożniki nie są idealne, szybko użyj noża do parowania, aby usunąć banany z patelni i zastąpić je ciastem. Natychmiast owinąć w plastik i schłodzić przez noc.
W średnim rondlu umieść pół na pół i cukier. Podzielić i zeskrobać fasolę wanilii i dodać do patelni. Gotuj żółtka w średniej misce.
Umieść rondel na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby upewnić się, że cukier się rozpuszcza, i podgrzewać do gotowania na parze, ale nie pozostawić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i stopniowo ubijać na żółtka. Zeskrobać wszystko z powrotem na patelnię i umieścić na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż krem pokryje tył łyżki. Przecedzić do miski i schłodzić nad łaźnią lodową lub w refrgeratorze przez kilka godzin folią dociskaną bezpośrednio do powierzchni.
Służyć: pokroić ciasto na płyty około 1 cala grubości. Krótko podgrzać w ciepłym piekarniku lub kuchence mikrofalowej i podawać w basenie schłodzonym anglaise.