Ciasto Bananowe

Ciasto Bananowe
Ciasto bananowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 810 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz żółtka jaj, odparowane mleko, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ciasto Bananowe, Ciasto Z Orzechami Bananowymi, oraz Ciasto Bananowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 2 (8 cali) okrągłe Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, śmietany razem 1/2 szklanki masła i 1 1/2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić żółtka po kolei. Rozpuścić sodę w maślance; dodać do śmietanej mieszaniny na przemian z mąką, zaczynając i kończąc mąką. Wymieszać w puree banany i pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree BananowePuree Bananowe
MaślankaMaślanka
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na 10 minut, a następnie odwróć się do stojaka z drutu i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
7
Lukier karmelowy rozprowadzić pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach schłodzonego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
KarmelKarmel
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
8
Aby lukier karmelowy: w ciężkim rondlu połącz 1 1/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki brązowego cukru, odparowane mleko i 1/2 szklanki masła. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina osiągnie stadium softball (240 stopni F; 116 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
Brązowy CukierBrązowy Cukier
LukierLukier
KarmelKarmel
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia i ubić aż do rozprzestrzenienia konsystencji; w razie potrzeby dodać dodatkowe mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
10
Rozprowadzić natychmiast na ostudzonym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn