Ciasto Bananowe

Ciasto Bananowe
Ciasto bananowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 810 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz żółtka jaj, odparowane mleko, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ciasto Bananowe, Ciasto Z Orzechami Bananowymi, oraz Ciasto Bananowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 2 (8 cali) okrągłe Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, śmietany razem 1/2 szklanki masła i 1 1/2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić żółtka po kolei. Rozpuścić sodę w maślance; dodać do śmietanej mieszaniny na przemian z mąką, zaczynając i kończąc mąką. Wymieszać w puree banany i pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree BananowePuree Bananowe
MaślankaMaślanka
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na 10 minut, a następnie odwróć się do stojaka z drutu i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
7
Lukier karmelowy rozprowadzić pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach schłodzonego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
KarmelKarmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Aby lukier karmelowy: w ciężkim rondlu połącz 1 1/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki brązowego cukru, odparowane mleko i 1/2 szklanki masła. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina osiągnie stadium softball (240 stopni F; 116 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
Brązowy CukierBrązowy Cukier
LukierLukier
KarmelKarmel
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia i ubić aż do rozprzestrzenienia konsystencji; w razie potrzeby dodać dodatkowe mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
10
Rozprowadzić natychmiast na ostudzonym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn