Ciasto Bananowe
Ciasto bananowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 810 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz żółtka jaj, odparowane mleko, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ciasto Bananowe, Ciasto Z Orzechami Bananowymi, oraz Ciasto Bananowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 2 (8 cali) okrągłe Patelnie.
W dużej misce, śmietany razem 1/2 szklanki masła i 1 1/2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić żółtka po kolei. Rozpuścić sodę w maślance; dodać do śmietanej mieszaniny na przemian z mąką, zaczynając i kończąc mąką. Wymieszać w puree banany i pekan.
W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na 10 minut, a następnie odwróć się do stojaka z drutu i całkowicie ostudź.
Lukier karmelowy rozprowadzić pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach schłodzonego ciasta.
Aby lukier karmelowy: w ciężkim rondlu połącz 1 1/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki brązowego cukru, odparowane mleko i 1/2 szklanki masła. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina osiągnie stadium softball (240 stopni F; 116 stopni C).
Zdjąć z ognia i ubić aż do rozprzestrzenienia konsystencji; w razie potrzeby dodać dodatkowe mleko.
Rozprowadzić natychmiast na ostudzonym cieście.