Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta ananasowego do góry nogami. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz olej canolan, sól, proszek do pieczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami, Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Ułóż 9-calowe ciasto okrągłe z pergaminem i lekko posmaruj olejem kokosowym.
W małej misce, ubij razem cukier i 2 łyżeczki cynamonu.
Dno patelni tortowej posypać mieszanką cynamonowo-cukrową. Ułóż na nim plasterki ananasa. Odstawić.
W średniej misce wymieszać mąki, skrobię ziemniaczaną, marantę, cynamon, imbir, proszek do pieczenia, sól, gumę ksantanową, kardamon i sodę oczyszczoną.
Dodaj nektar z agawy, olej kokosowy 1/2 szklanki, mus jabłkowy, wanilia i gorącą wodę. Mieszaj gumową szpatułką, aż ciasto będzie gładkie.
Piec przez 20 minut, obracać, a następnie kontynuować pieczenie, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, o 20 minut więcej.
Ostudzić na patelni na stojaku przez 30 minut. Poprowadź nóż wzdłuż krawędzi patelni i odwróć na talerz do serwowania.
Reprinted with permission from Babycakes Covers the Classics by Erin McKenna, © 2011 Clarkson Potter
Erin McKenna jest szefem kuchni i właścicielką Baby
Dodaj notatki moje notatki