Ciastka Z Kwaśną Śmietaną Cynamonową
Ciastka z kwaśną śmietaną cynamonową wymagają około 30 minut od początku do końca. Ten deser ma 228 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 28 centów za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mielony cynamon, rodzynki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 30%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Ciastka Z Kwaśną Śmietaną, Śmietana 7-Up herbatniki, oraz Ciastka ze śmietaną i szczypiorkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Pokroić w margarynę. Zrób studnię w centrum.
Dodaj śmietanę, 2 łyżki mleka i rodzynki, mieszając, aż się połączą (w razie potrzeby dodaj trochę więcej mleka).
Na posypanej mąką powierzchni delikatnie zagnieść 8-10 stokes. Pat ciasto do 1/2 " grubości.
Pokrój nożem do ciastek, zanurzając mąkę między kawałkami.
Umieść na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C) przez 10-12 minut. Lekko ostudzić na ruszcie.
Wymieszaj cukier cukierniczy i 2 łyżeczki mleka.
W razie potrzeby posyp dodatkowym cynamonem i cukrem.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowa Sherry, Madera i Prosecco to świetny wybór na ciasteczka. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.