Ciastka z czarnego groszku z salsą żurawinowo-czerwoną papryką
Przepis czarnuszki z groszku z salsą żurawinowo-czerwoną papryką może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 27 porcji z 100 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka butelkowanej pieczonej papryki, salsy z żurawiną i czerwoną papryką, kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Red Pepper-Black-Eyed Pea Salsa, Szarpanie wieprzowiny na czerwonym pieprzu majonezie i ciastkach z czarnego groszku, oraz Hoppin ' John Cakes z grillowanym pomidorem i salsą z czarnego groszku.
Instrukcje
Proces 1 1/2 szklanki Black-Eyed peas w robocie kuchennym, aż grubo posiekane.
W dużej misce wymieszać jajko, kminek i sól.
Dodać posiekany groszek, pozostały cały groszek, 3/4 szklanki bułki tartej i 5 kolejnych składników; dobrze wymieszać, aby połączyć.
Miejsce pozostałe 1/2 szklanki bułki tartej w płytkim naczyniu.
Używając miary 1/4 szklanki, uformuj mieszaninę grochu w ciasto; pogłębiaj w bułce tartej. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną i bułką tartą.
Ciasto ułożyć na blasze wyłożonej folią; przykryć i schłodzić na noc.
Wlać olej na głębokość 1" na dużą patelnię; ogrzać do 35
Smażyć ciasta, partiami, 3 minuty lub do złotego koloru.
Dobrze osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać natychmiast z salsą żurawinowo-czerwoną papryką.
Zamrażarka Uwaga: Jeśli nie będziesz podawać wszystkich ciastek z czarnego grochu na raz, zamrozić niegotowane ciasta; następnie rozmrozić przed pogłębianiem w bułce tartej i smażeniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.