Ciastka toffi z orzechami pekan i gałką muszkatołową
Jeśli masz około 50 minut , aby spędzić je w kuchni, toffi-pecan nutmeg cakes mogą być niesamowitym przepisem lakto ovo wegetariańskim do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 336 kalorii . Ten przepis jest na 24 osoby i kosztuje 46 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką sól, mąkę, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne przepisy: Risotto z dynią piżmową, gałką muszkatołową i rozmarynem , Ciasta z kremem waniliowym, Łatwe i puszyste ciasta świąteczne i Ciasta ze słodkich ziemniaków i łososia w skorupce z pekanów .
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier i sól.
Dodaj masło i mieszaj, aż mieszanka będzie miała konsystencję grubych okruchów.
Umieść 3 szklanki mieszanki w małej misce; dodaj 1/2 szklanki orzechów pekan. Delikatnie dociśnij do dna dwóch natłuszczonych 9-calowych okrągłych foremek do pieczenia.
W małej misce wymieszaj jajko, śmietanę, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową i wanilię; dobrze wymieszaj. Ubijaj z pozostałą mieszanką mąki, aż dobrze się połączy.
Posyp pozostałymi orzechami pekan.
Piec w temperaturze 350° przez 33-38 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić w foremkach na kratce.