Ciastka pomarańczowo-migdałowe z żurawiną Parfait
Ciastka pomarańczowo-migdałowe z żurawiną Parfait to bezmleczne deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja zawiera 618 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś żółtka jaj, nie uwodornione skracanie warzyw, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Żurawina Pomarańcz Migdał Płatki Owsiane, Budyń Żurawinowo-Pomarańczowy Migdałowy, oraz Cranberry Orange Almond Biscotti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żurawinę i koncentrat żurawinowy zagotować na wolnym ogniu w średnim rondlu. Przykryć; gotować na średnim ogniu, aż jagody będą bardzo miękkie, o 12 protokół. Ostudzić; puree w blenderze aż będzie gładkie. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Połącz żółtka jaj, cukier, sok pomarańczowy, syrop kukurydziany i wódkę w dużej metalowej misce.
Umieścić na rondlu wrzącej wody. Za pomocą miksera elektrycznego, beat aż grube i kłębiaste i natychmiastowy odczyt rejestruje termometr 140 ° F przez 3 minuty, około 7 minut w sumie.
Wyjąć miskę z wody. Beat mieszaniny 2 minuty.
Dodać 1 szklankę puree żurawinowego; ubijać, aż mieszanina ostygnie, około 5 minut. Przykryć; zamrozić do twardości, około 4 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni do przodu; przechowywać zamrożone. Schłodzić Pozostałe puree.
Ustaw stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°. Linia do pieczenia blachy z pergaminem.
Ubij białko i 1/4 szklanki cukru w małej misce.
Dodać migdały; wrzucić do herbu.
Zmielić 1/2 szklanki cukru i pasty migdałowej w procesorze do drobnego posiłku.
Dodać mąkę i kolejne 4 składniki; zmiksować 5 sekund.
Dodać skrócenie; mieszać do grubej formy mączki.
Przenieść do dużej miski.
Żółtko jajka i sok pomarańczowy ubić w małej miseczce; dodać do suchych składników, podrzucając, aż utworzą się grudki. Zbierz ciasto do 10-calowej kłody.
Pokrój poprzecznie na 10 sztuk. Kształt każdy na 2 1/4 cala okrągłe, około 1 cal grubości.
Miejsce na liście. Łyżka migdałów na herbatniki (trochę białka zostanie na).
Piec herbatniki, aż złoty i tester włożony do centrów wychodzi czysty, 25 minut.
Przenieś do szafy; Super.
1 szklankę pozostałego puree żurawinowego zawirować na kremową polewę (w około 5 obrotach; nie przesmarowywać), aby uzyskać wstążkowany wygląd. Połówki herbatników poziomo.
Pozwól żurawinowemu parfaitowi lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej na 10 minut przed złożeniem ciastek. Kopiec parfait na biszkoptowych DNA; przykryć Topy. Kopiec śmietany - mieszanka żurawinowa obok.
* Pasta migdałowa jest dostępna w pieczeniu supermarketów i sklepów z żywnością specjalistyczną.