Ciasteczka Wiśniowe W Czekoladzie
Ciasteczka wiśniowe w czekoladzie to deser, który serwuje 24. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Za 28 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka masła, proszku do pieczenia, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasteczka Wiśniowe W Czekoladzie, Ciasteczka wiśniowe w czekoladzie, oraz Ciasteczka Wiśniowe W Czekoladzie.
Instrukcje
W misce wymieszaj masło i cukier na puszystą masę; ubij jajko i wanilię.
Połącz suche składniki; stopniowo dodawaj do kremowej mieszanki (ciasto będzie bardzo jędrne). Uformuj 48 kulek, około 1 cala. zaokrąglić i ułożyć na nie natłuszczonych blachach do pieczenia. Wepchnij jedną wiśnię do połowy do każdej kulki.
Do lukru rozpuść kawałki czekolady w mleku w małym rondlu na małym ogniu, ciągle mieszając.
Zdejmij z ognia; dodaj sok wiśniowy i mieszaj, aż będzie gładki. Nałóż 1 łyżeczkę lukru na każdą wiśnię (lukier rozleje się na ciastku podczas pieczenia).
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut. Ostudzić na stojakach z drutu.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowa Sherry, Madera i Prosecco to świetny wybór na ciasteczka. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.