Ciasteczka Sowy
Ciasteczka sowy mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 5290 kalorii, 59G białka, oraz 259g tłuszczu. Na 5,48 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka wanilii, sól, jajka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Potrójnie Nadziewane Ciasteczka Czekoladowe M&M, Ciasteczka Toffi I Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Ricciarelli, włoskie ciasteczka migdałowe i porady na świąteczne ciasteczka bezglutenowe, oraz Elvis Cookies:" Peanut Butter " Banana Bacon Chocolate Chip Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 (325, jeśli używasz ciepła konwekcyjnego).
W misce, z mikserem na średniej prędkości, ubić masło, cukier granulowany i brązowy cukier, aż do wymieszania, a następnie ubić na dużej prędkości, aż do kremowego.
Dodać jajka i wanilię i ubić, aż dobrze wymieszane.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową i sól; ubijaj na małej prędkości, aż do połączenia, a następnie na średniej prędkości, aż do dobrze wymieszanego. Ciasto podzielić na trzy porcje.
Umieść każdą porcję między dwoma arkuszami folii z mąką.
Rozwałkuj ciasto równomiernie na płaskie rundy o grubości około 1/4 cala. Stos rundy na blasze do pieczenia i schłodzić do firmy, co najmniej 45 minut, lub do 2 dni.
Pracując z jedną porcją ciasta na raz(utrzymuj pozostałą schłodzoną), odklej górny arkusz folii. Ustaw mąkę wzór (Patrz uwagi) na ciasto i wyciąć wokół krawędzi. Lub z mąką okrągłe foremki do ciastek (3-w. średnica), wyciąć ciasteczka, umieszczając Frezy jak najbliżej siebie.
Przenieść do gotowania pergaminu wyłożone lub ungreased blachy do pieczenia, umieszczając ciasteczka o 1 cal od siebie. Powtórz z pozostałymi rund ciasta. Zbierz resztki i naciśnij razem w piłkę. Jeśli ciasto jest jeszcze zimne, zwinąć i wyciąć pozostałe ciasteczka. Jeśli jest miękki i lepki, powtórz krok
Piec ciasteczka, aż firma dotknąć i nieco ciemniejszy brązowy wokół krawędzi, 8 lub 9 minut; jeśli pieczenia więcej niż jeden arkusz na raz w jednym piekarniku, przełączanie pozycji w połowie pieczenia. Przesuń pergamin z ciastkami z arkuszy na stojaki lub blat do ostygnięcia, a następnie usuń z pergaminu. Lub schłodzić na patelniach około 1 minuty, a następnie przenieść do stojaków, aby całkowicie ostygnąć. Jeśli nie za pomocą gotowania pergamin, wytrzeć blachy do pieczenia po każdej partii. Schłodzić arkusze przed napełnieniem większą ilością ciasteczek.
Rozłóż lukier na ciastkach i udekoruj cukierkami, używając cukierkowej kukurydzy na dziób i czekoladowych wiórków na oczy.
Odstawić, aż oblodzenie będzie twarde, około 5 minut.
Lukier: w małej misce wymieszaj 2 szklanki cukru pudru i tyle mleka (około 3 łyżki), aby uzyskać lukier do smarowania. W razie potrzeby odcień barwnikiem spożywczym. Jeśli lukier zgęstnieje, wmieszaj jeszcze kilka kropli mleka.