Ciasteczka pół freddo i śmietana z solonym karmelem
Ciastka Semi-freddo i śmietana z solonym karmelem mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 102g tłuszczu, oraz w sumie 1281 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Mieszanka masła, śmietany, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Spróbuj BlackBerry Semi-freddo, Double cherry semi-freddo, oraz Limoncello & Raspberry semi-freddo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od ubijania śmietany z cukrem cukierniczym, aż uzyskasz miękkie szczyty.
Dodać melasę z granatu i delikatnie mieszać 2 razy, aby połączyć i po prostu smugi granatu przez śmietanę.
Weź dużą plastikową torbę i za pomocą drewnianego wałka do ciasta, rozbij gingersnaps na szorstkie kawałki. Aby zmontować, weź ramekin i dodaj najpierw warstwę gingersnaps, a następnie śmietanę, gingersnaps i ponownie śmietanę. Użyj szpatułki lub tylnej części noża, aby spłaszczyć wierzchołki. Umieścić w zamrażarce na 45 do 60 minut, aby zamrozić. Uruchom nóż wokół krawędzi po ustawieniu i odwróć na talerz.
Zrobić sos karmelowy, dodając cukier i wodę do małego rondla i ustawić na średnim ogniu. Gdy cukier się rozpuści i karmel osiągnie ciemny bursztyn, dodaj masło i sól i zawiruj, aby połączyć.
Zdjąć z ognia i mżawka nad ciasteczkami semi-freddo i śmietaną.