Ciasteczka Przyprawowe
Spice Cookies może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, zmielony cynamon, masło g i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Spice Up Your Life: Pumpkin Spice Breakfast Cookies, Bezglutenowe ciasteczka z dyni {ciasteczka na raka u dzieci}, oraz Pumpkin Spice Spritz Cookies / Ciasteczka Dla Dzieci raka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć porzeczki w brandy przez 10 minut.
Wymieszać mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawy, sól i gorzką czekoladę.
Dobrze wymieszać z trzepaczką.
Masło, cukier, wanilia, Skórka z cytryny i pomarańczy umieścić w mikserze stojącym wyposażonym w mocowanie ubijaka i ubić, aby połączyć, ale nie napowietrzać dużo, około 1 minuty. Po uruchomieniu miksera powoli dodajemy jajko i mieszamy przez około 1 minutę.
Dodać suche składniki, a następnie porzeczki i brandy.
Mieszaj, aż wszystko się połączy.
Delikatnie zagniataj ciasto w misce rękami, aż się połączy i będzie jednolite. Podzielić ciasto na 1 3/4-oz / 50g kawałki i kształtować każdy kawałek w idealnie okrągłej kuli.
Umieść kulki na 1 lub 2 blachach do pieczenia wyłożonych pergaminem, rozstaw je około 3/4 cala / 2 cm od siebie i pozostaw w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 191° / 190°C.
Piec ciasteczka przez 15 do 20 minut, aż top firm się, ale centrum jest jeszcze lekko miękkie.
Wyjąć z piekarnika. Gdy ciasteczka wyjdą z piekarnika, pozostaw do ostygnięcia tylko na 5 minut, a następnie przenieś do stojaka z drutu. Podczas gdy ciasteczka są jeszcze ciepłe, ubij razem składniki glazury, aż utworzy się cienki i gładki lukier.
Wlać 1 łyżkę glazury na każdy herbatnik, pozostawiając go do kapania i pokryć herbatnik bardzo cienką, prawie przezroczystą folią. Zakończ każdy z 3 kawałkami kandyzowanej Skórki umieszczonymi na środku. Pozostawić do Ustawienia i służyć, lub przechowywać w hermetycznym pojemniku na dzień lub dwa.
Yotam Ottolenghi jest właścicielem tytułowej grupy restauracji z czterema oddziałami w Londynie, a także wysokiej klasy restauracji, NOPI, również w Londynie. Jego książka kucharska z 2011 roku, Plenty, została bestsellerem New York Timesa. Sami Tamimi jest partnerem i szefem kuchni w Ottolenghi i współautorem Ottolenghi: The Cookbook.