Ciasteczka Owsiane Pistacjowe
Ciasteczka owsiane pistacjowe to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Ten przepis służy 36 i kosztuje 31 centów za porcję. Jeśli masz proszek do pieczenia, masło, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasteczka Owsiane Żurawinowe Pistacjowe, Ciasteczka Owsiane Pistacjowo-Żurawinowe, oraz Ciasteczka Owsiane Pistacjowo-Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, mąkę owsianą, babkę płesznik, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Odstawić.
Wsypać masło do miski miksera stojącego. Wirować ze średnią prędkością, aż masło zostanie rozłożone w misce.
Dodać biały i brązowy cukier. Kiedy cukry są w pełni połączone z masłem i tworzą kremową substancję maślaną, zatrzymaj mikser Stojący.
Kończenie ciasta: po uruchomieniu miksera na stojaku dodawać jajka po kolei.
Wlać około 1/4 suchej mieszanki do ciasta, z uruchomionym mikserem stojącym. Gdy mąka całkowicie zniknie w cieście, dodaj więcej. Kontynuuj, aż wszystkie suche składniki zostaną zmieszane z mokrymi składnikami.
Dodaj owies, pistacje i suszone wiśnie do miski. Kiedy są w pełni włączone do ciasta, wyłącz mikser Stojący.
Zeskrobać ciasto do dużej miski i przykryć folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. (Najlepiej pozostawić ciasto do lodówki przez noc.)
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F.
Połóż kawałek pergaminu na blasze do pieczenia.
Używając małej miarki do lodów, wyjmij kulkę ciasta. (Jeśli nie masz miarki do lodów, zrób kulkę ciasta o wielkości piłeczki do ping-ponga.) Na przygotowaną blachę wyłożyć sześć kulek ciasta, równomiernie rozłożonych. Przesuń blachę do piekarnika.
Piec, aż ciasteczka są ostre na brzegach, ale nadal nieco miękkie w środku, 12 do 15 protokół. Wyjmij ciasteczka, gdy są jeszcze miękkie w dotyku.
Niech ostygną na blasze do pieczenia przez co najmniej 20 minut przed przeniesieniem ich ostrożnie do regału chłodzącego.
Powtórz z pozostałym ciasteczkiem. Możesz też owinąć ciasto w plastik i przechowywać je w lodówce. Możesz zrobić partię ciepłych ciasteczek, kiedy chcesz.
Wariacje: jeśli nie możesz jeść nabiału, możesz zrobić to z" maślanych " patyczków przygotowanych dla wegan. Jeśli nie możesz jeść orzechów, nie używaj pistacji!
Sugestie: jeśli pieczesz na wagę, możesz zastąpić dowolny z ostatnich składników, w zależności od preferencji żywieniowych. W tych ciasteczkach lubimy też chipsy czekoladowe, rodzynki, orzechy włoskie lub suszoną żurawinę.
Na porcję (1 ciastko): kalorie: 186; tłuszcz całkowity: 10 gramów; tłuszcz nasycony: 4 gramy; białko: 4 gramy; węglowodany całkowite: 22 gramy; cukier: 12 gramów; błonnik: 2 gramy; Cholesterol: 24 miligramy; sód: 119 miligramów