Ciasteczka Miętowe
Ciastka z warstwą mięty pieprzowej wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 3108 kalorii, 30g białka, oraz 142g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka czekolady, barwników spożywczych, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Ciasteczka Miętowe, Trzywarstwowe Ciasteczka Miętowe, oraz Ciasto Z Kory Mięty Pieprzowej.
Instrukcje
W misce stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło i cukier, aż bledną i puszystą, około 4 minut. W międzyczasie mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do osobnej miski.
Po uruchomieniu miksera dodawać po jednym jajku i żółtka, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj wanilię. Powoli dodać mieszaninę mąki i ubić na niskim tylko do połączenia.
Ciasto podzielić na trzy części. Uformuj jedną trzecią w dysk; odstaw na bok. Wróć kolejną trzecią do miksera, zwiększ prędkość do średnio-niskiej i dodaj 1/4 łyżeczki. ekstrakt z mięty pieprzowej i czerwony barwnik spożywczy; uformuj dysk i odstaw na bok. Wyczyść miskę do mieszania i przystawkę do łopatek. Umieść ostatnią trzecią ciasta w misce do mieszania i ubić w pozostałej 1/4 łyżeczki. ekstrakt z mięty pieprzowej i zielony barwnik spożywczy; kształt na dysk i odstawić.
Narysuj 6 na 8 cali. prostokąt na arkuszu woskowanego papieru. Obróć arkusz i lekko go posmaruj. Pracując z jednym dyskiem na raz, umieść ciasto na środku prostokąta. Używając lekko mąki wałka do ciasta, palców i skrobaka do ciasta lub linijki, zwiń i uformuj każdy dysk, aby pasował do prostokąta.
Warstwę każdego ciasta między arkuszami woskowanego papieru i schłodzić co najmniej 30 minut i do nocy.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 5 minut przed kontynuowaniem.
Papier woskowany obierz z prostokątów i połóż jeden arkusz na blacie; resztę wyrzuć. Wyłożyć zielone ciasto na woskowany papier. Wierzch z Czerwonym ciastem, układając je tak równomiernie, jak to możliwe, i delikatnie docisnąć. Top czerwone ciasto z ciasta zwykłego. Delikatnie zwijaj ciasto wałkiem do ciasta, aby uszczelnić Warstwy, a następnie przycinaj nierówne krawędzie bardzo ostrym nożem.
Uwaga: przechowuj ciasteczka, miętę pieprzową, w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej lub w lodówce do 1 tygodnia. Zamrozić pliki cookie na okres do 2 miesięcy.
Pokrój stos ciasta wzdłuż na trzy 2-w.- szerokie kolumny.
Wytnij każdą kolumnę w poprzek na 1/3 cala.- grube kawałki.
Ułóż kawałki 2 w. na 3 pergaminowych blachach do pieczenia. Zamrozić 30 do 45 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Pieczemy ciasteczka 7 minut, następnie zmieniamy pozycje blach do pieczenia i pieczemy, aż spody będą jasnobrązowe, 7 minut więcej. (Być może trzeba piec w 2 partiach, jeśli piekarnik nie będzie pomieścić 3 blachy do pieczenia; przechowywać ciasteczka w zamrażarce, aż będzie gotowy do pieczenia.) Fajne ciasteczka na stojakach z drutu.
Umieść posiekaną czekoladę w żaroodpornej misce, która zmieści się nad garnkiem z kilkoma centymetrami wody w nim (dno miski nie powinno dotykać wody); odstawić miskę na bok. Doprowadzić wodę do wrzenia odkryte, wyłączyć ciepło, i ustawić miskę nad wodą. Wymieszać czekoladę do rozpuszczenia i wygładzenia. Zanurz każde ciastko około 1/2 cala. do czekolady, następnie zanurzyć lub posypać zmiażdżonymi cukierkami. Ustaw na woskowanym papierze, aby utwardzić (lub schłodzić w lodówce 15 minut).