Ciasteczka Mezzaluna Wypełnione Dżemem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasteczek Mezzaluna wypełnionych dżemem. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 114 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka, mąka ciasto, białko jaja i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Copycat Piruette Cookies (Nutella-filled Cigar Cookies), Ciasteczka Wypełnione Figami, oraz Fudge Filled Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać 1 1/2 szklanki mąki z 2 łyżkami cukru granulowanego.
Dodać masło i za pomocą blendera do ciast, palców lub 2 noży obiadowych, zmiksować masło z mąką, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Posyp wanilię i delikatnie zagniataj, aż ciasto uformuje się. Wkleić ciasto na dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 1 godzinę.
Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem i przechowywać w lodówce.
Ciasto pokroić na 4 kawałki. Pracując z 1 kawałkiem na raz, a resztę zostawiając w lodówce, rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej. Używając 4-calowego okrągłego noża do ciastek, Wytnij jak najwięcej rund, jak to możliwe; zbierz i zarezerwuj resztki.
Posmaruj brzegi każdej rundy odrobiną białka jaja. Łyżka 1 zaokrąglona łyżeczka dżemu na jedną połowę każdej rundy, pozostawiając 1/4-calową granicę; złóż drugą połowę, aby zamknąć dżem. Używając palców widelca, naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić.
Przenieś mezzalune do jednej z schłodzonych blach do pieczenia, rozstaw je 2 cale od siebie. Powtórz z pozostałymi 3 kawałkami ciasta i nadzieniem, a następnie powtórz z zebranymi skrawkami. Mezzalune przechowywać w lodówce przez co najmniej 10 minut.
Mezzalune posmarować białkiem jajka, posypać granulowanym cukrem i na wierzch obficie posypać pokrojonymi w plasterki migdałami.
Piec w górnej i dolnej części piekarnika przez około 40 minut, aż złoty kolor będzie złoty, zmieniając patelnie w połowie, aby uzyskać równomierne pieczenie.
Przenieś ciasteczka do stojaka, aby ostygły. Wymieszać z cukrem cukierniczym i podawać.