Ciasteczka krabowe

Ciasteczka krabowe
Jeśli masz około 1 godziny i 5 minut do spędzenia w kuchni, Crab Cakes mogą być świetnym przepisem na pescatarian, który warto wypróbować. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 349 kalorii, 9 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Mieszanka przyprawy do gotowania kraba, majonezu, pietruszki płaskolistnej i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 5 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Wypróbuj ciasta krabowe, takie jak Joe's Crab Shack, ciasta krabowe i ciasta krabowe, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, cebulę, seler, czerwoną i żółtą paprykę, pietruszkę, kapary, ostry sos pieprzowy, sos Worcestershire, przyprawę do gotowania kraba, sól i pieprz na dużej patelni smażonej na średnim ogniu i gotować, aż warzywa będą miękkie, około 15 do 20 minut. Ochłodzić do temperatury pokojowej. W dużej misce pokrój kawałki mięsa krabowego na małe kawałki i wymieszaj z bułką tartą, majonezem, musztardą i jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Przyprawa Do Gotowania KrabówPrzyprawa Do Gotowania Krabów
Papryka żółtaPapryka żółta
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Grudkowe KrabyGrudkowe Kraby
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj ugotowaną mieszaninę i dobrze wymieszaj. Przykryć i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Uformuj ciasteczka krabowe wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
4
Rozgrzej masło i oliwę z oliwek do smażenia na średnim ogniu na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj ciastka krabowe i smaż przez 4 do 5 minut z każdej strony, aż się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
6
Odsączyć na ręcznikach papierowych; Utrzymuj je w cieple w piekarniku nagrzanym na 250 stopni i podawaj na gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego

Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio

Krab bardzo dobrze komponuje się z Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Pindar Peacock Chardonnay z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Chardonnay Pindar Peacock
Chardonnay Pindar Peacock
Wyraźne, żywe z nutami gruszki i jabłka, z subtelnymi nutami wanilii pochodzącej ze starzenia w dębie. Świetne wino w świetnej cenie. Znakomite do ryb, cielęciny i serów. Najlepsze wino spożywcze.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn