Ciasteczka Kanapkowe Linzer Heart 2
Linzer Heart Sandwich Cookies 2 to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie deser. Ten przepis serwuje 24 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 192 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką zmieloną gałkę muszkatołową, pokrojone migdały, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. 13 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasteczka Linzer Heart, Przepis Na Ciasteczka Z Sercem Linzer, oraz Ciasteczka Malinowe Linzer Heart dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: 2 foremki do ciastek w kształcie serca (lub okrągłe), jedna około 1 1/2 cala i jedna około 3/4 cala
Do ciasta na ciasteczka: w misce miksera elektrycznego ubij masło, aż będzie gładkie.
Dodaj cukier i kontynuuj mieszanie, aż mieszanina stanie się lekka i puszysta, 5 do 8 minut.
W innej misce połącz i wymieszaj mąkę, migdały, cynamon i gałkę muszkatołową.
Wymieszaj i zwiń ciasteczka: ponieważ to ciasto ma dużą ilość masła, potrzebuje czasu na odpoczynek i musi być dość szybko zwinięte.
Połóż 3 duże kawałki papieru woskowanego w jednej warstwie na płaskiej powierzchni.
Posyp każdą lekką powłoką mąki.
Wyjmij miskę z miksera i za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj mąkę z masłem. Gdy składniki są w pełni zintegrowane, umieść jedną trzecią ciasta na każdym kawałku papieru woskowanego. Posmaruj kolejną lekką warstwą mąki i posyp innym kawałkiem papieru woskowanego o tej samej długości, aby zrobić 3 kanapki z ciastem."Dociśnij te kanapki z papierem woskowanym i ciastem rękami, aż ciasto będzie dość cienkie. Pozwoli to zaoszczędzić dużo czasu na toczenia później.
Umieść 2 z nich w lodówce i pracuj z nimi pojedynczo.
Zwiń pierwszą partię w możliwie schludny kształt. Najważniejsze jest unikanie zagnieceń lub pęknięć i uzyskanie grubości około 1/8 cala. Kiedy pierwszy zostanie zwinięty, wstaw go do lodówki i powtórz ten sam proces dla drugiego
Pozwól im ostygnąć co najmniej 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wyjmij pierwszy zwinięty arkusz z lodówki i wytnij jak najwięcej 1 1/2-calowych serc (lub rund). Zarezerwuj skrawki w lodówce. Ułóż serca starannie w jednej warstwie na natłuszczonej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi 2 arkuszami, zachowując wszelkie skrawki.
Wytnij serce mniejszym nożem ze środka połowy wszystkich ciasteczek.
Zwiń skrawki między 2 kawałkami papieru woskowanego i w razie potrzeby Wytnij dodatkowe serca.
Piecz ciasteczka, aż będą lekko brązowe, 12 do 15 minut.
Wyjmij tace z piekarnika i pozwól im lekko ostygnąć na tacy przez kilka minut, a następnie delikatnie przenieś je na płaską powierzchnię.
Umieść dżem malinowy w małym garnku i gotuj na wolnym ogniu.
Zdejmij również z ognia, aby lekko ostygł. Łyżka 1/4 do 1/2 łyżeczki dżemu malinowego na każdym dnie i umieść górne serce prosto na każdym. W razie potrzeby posyp cukrem pudrem.