Ciasteczka Icebox I
Icebox Cookies I to wegetariański deser lakto ovo . Jedna porcja zawiera 77 kalorii , 1 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis zawiera 36 porcji i kosztuje 9 centów za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką ekstrakt migdałowy, masło, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał możliwą do poprawy ocenę łyżką wynoszącą 8% . Podobne przepisy obejmują ciasteczka Icebox , ciasteczka Icebox i ciasteczka Cherry Icebox .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Wymieszaj żółtko, ekstrakt waniliowy i ekstrakt migdałowy, aż dobrze się wymieszają. Wmieszać mąkę. Ciasto podzielić na pół.
Każdą połówkę zwijamy w wałek o średnicy około 3 cali. Zawiń w plastikową folię i przechowuj w lodówce przez co najmniej trzy godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wyjmij ciasto z lodówki i pokrój plastry o grubości 1/8 cala i ułóż na blachach z ciasteczkami w odległości około 2 cali.
Piecz około 10 minut lub do momentu, aż ciasteczka nabiorą koloru.
Studzimy na metalowej kratce.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "