Ciasteczka Czekoladowo-Orzechowe
Need a deser wegetariański? Ciasteczka czekoladowe z orzechami laskowymi mogą być wspaniałym przepisem. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 67 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 60. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Mieszanka kakao w proszku, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasteczka czekoladowo-orzechowe (NOTella cookies!)- Niskowęglowodanowe i bezglutenowe, Fine Cooking ' s Chocolate-Glazed Chocolate-Hazelnut Cookies, oraz Ciasteczka Czekoladowe Z Orzechami Laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Orzechy tostować na małej patelni do pieczenia w piekarniku, aż centra będą złote, 12 do 15 minut. Owinąć ręcznikiem kuchennym i ostudzić do ogrzania, a następnie zetrzeć luźne Skórki. Posiekaj orzechy.
Ubić razem mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
Ubij masło i cukier w dużej misce mikserem elektrycznym, aż będą bledłe i puszyste, a następnie ubijaj w jajku i rumie. Przy niskiej prędkości mieszamy w mieszaninie mąki w 3 partiach, aż do wyrośnięcia ciasta. Wymieszać z orzechami.
Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na 5-calowy kwadrat. Owinąć w folię i schłodzić do jędrności, co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 191° z regałami w górnej i dolnej części. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta między 2 arkuszami pergaminu na 11-do 12-calowy kwadrat. Zamrozić na tacy, aż twarde, około 20 minut.
Usuń górny arkusz pergaminu i wyciąć kształty z foremek do ciastek, układając je 1/2 cala od siebie na blachach do pieczenia.
Piec ciasteczka, przełączanie pozycji i obracanie arkuszy w połowie, aż Firma i szczyty są lekko popękane, 8 do 12 minut w sumie.
Przenieś pliki cookie do stojaków, aby całkowicie ostygnąć.
Powtórzyć z pozostałym ciastem (ostudzić blachy do pieczenia i wyłożyć świeżym pergaminem). Przerzuć resztki raz na dodatkowe ciasteczka, jeśli chcesz.
* Ciasto można schłodzić do 1 tygodnia.* Ciasteczka przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.