Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe Z Płatkami Śniegu
Ciasteczka czekoladowo-miętowe Snowflake mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 30. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odebrać kakao w proszku, cukier, soda oczyszczona, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 73 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Płatek Śniegu Kora Mięty Pieprzowej, Ciasteczka Śnieżynkowe, oraz Ciasteczka Śnieżynkowe.
Instrukcje
Na ciasteczka: w średniej misce, ubić razem mąkę, kakao w proszku, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, i sól; odstawić.
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, śmietanę razem z masłem i cukrem, aż będzie puszysta, około 3 minut.
Dodaj jajko, żółtko i wanilię i ubijaj do połączenia.
Dodać suche składniki i wymieszać, aż ciasto się połączy. Podzielić ciasto na dwie części i owinąć każdy w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Wyreguluj stojak piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko posmaruj czystą powierzchnię roboczą. Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem.
Wyjmij jedną kulkę ciasta i rozwałkuj do grubości 1/4 cala.
Wytnij jak najwięcej ciasteczek, przenosząc szpatułką do przygotowanych arkuszy ciasteczek. Powtórz z pozostałym ciastem, ponownie zwijając resztki i przesuwając się na następną kulkę ciasta w razie potrzeby.
Pieczemy ciasteczka, aż wyschną na wierzchu, około 15 minut.
Niech ostygnie 5 minut na blachach do pieczenia, a następnie przenieść do stojaka drutu do całkowitego ostygnięcia.
Do montażu: w średniej misce ubijamy cukier i wodę do uzyskania gładkości, dodając w razie potrzeby trochę więcej wody. Weź małą łyżeczkę i napełnij lukrem.
Mżawka polewa ciastko w zygzakowaty wzór. Natychmiast posypać kawałkami trzciny cukrowej. Powtórz z pozostałymi Plikami cookie.
Pozostawić lukier całkowicie, około 1 godziny, przed umieszczeniem ciastek w hermetycznym pojemniku.