Ciasteczka czekoladowo-miętowe
Czekoladowe ciasteczka miętowo-pieprzowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis jest przeznaczony dla 36 osób i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 130 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu . Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Boże Narodzenie . Ten przepis z Foodnetwork wymaga proszku do pieczenia, soli, czekolady i ekstraktu z mięty pieprzowej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 58 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt dobrą ocenę łyżką wynoszącą 11% . Miętowe ciasteczka wiatraczek , czekoladowo-waniliowe ciasteczka wiatraczek i półsłodkie czekoladowe ciasteczka wiatraczek są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Ciasto podzielić na pół, do jednej połowy dodać czekoladę i wanilię i wymieszać rękoma.
Do drugiej połowy ciasta dodać żółtko, ekstrakt z mięty pieprzowej i pokruszone cukierki i wymieszać rękoma. Obydwa przykryj folią i schładzaj przez około 5 minut.
Ciasto rozwałkować osobno na grubość około 1/4 cala.
Na wierzchu czekolady ułóż ciasto miętowe i dociśnij brzegi. Używając woskowanego papieru lub elastycznej deski do krojenia pod spodem, zwiń ciasto w wałek. Zawinąć w papier woskowany i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Wyjąć ciasto z lodówki i pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala.
Umieść ciasteczka w odległości 1 cala na natłuszczonej blasze do pieczenia, pergaminie lub silikonowej macie do pieczenia i piecz przez 12 do 13 minut, obracając patelnię w połowie czasu gotowania.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na blasze do pieczenia na 2 minuty, następnie przenieść na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odłożyć na bok.
Umieść masło i cukier w dużej misce elektrycznego miksera i ubijaj, aż masa stanie się jasna.
Dodać jajko i mleko i ubijać do połączenia. Ustaw mikser na niskich obrotach, stopniowo dodawaj mąkę i ubijaj, aż mieszanina zacznie odchodzić od ścianek miski. Ciasto podzielić na pół, zawinąć w woskowany papier i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Posyp powierzchnię, na której będziesz wałkować ciasto cukrem pudrem.
Wyjmuj po 1 owiniętym opakowaniu ciasta z lodówki, posyp wałek cukrem pudrem i rozwałkuj ciasto na grubość 1/4 cala. Poruszaj ciastem i często sprawdzaj spód, czy się nie przykleja. Jeśli ciasto się rozgrzało podczas wałkowania, połóż na nim zimną blachę z ciasteczkami na 10 minut, aby ostygła.
Pokroić w pożądany kształt, ułożyć w odstępie co najmniej 1 cala na natłuszczonej blasze do pieczenia, pergaminie lub silikonowej macie do pieczenia i piec przez 7 do 9 minut lub do momentu, aż ciasteczka zaczną się rumienić na brzegach, obracając blachę w połowie pieczenia czas.
Po wyjęciu z piekarnika odstaw na 2 minuty na blachę do pieczenia, a następnie przenieś do całkowitego wystudzenia na kratce.
Podawać bez zmian lub z lodem, według uznania. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "