Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe Z Kory
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Ciasteczek z kory czekoladowej mięty pieprzowej. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 36. Ten przepis od Epicurious ma 134 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe Z Kory, Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe Z Kory, oraz Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe Z Kory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 13 x 9 x 2-calową patelnię do pieczenia z nieprzywierającym sprayem. Linebottom patelni z długim paskiem papieru pakowego o szerokości 9 cali, pozostawiając zwis po obu krótkich stronach patelni.
Mąkę i sól ubić w misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beatbutter w dużej misce, aż kremowy, o 2minutes. Stopniowo ubić w cukrze. Kontynuuj picie, aż mieszanina będzie lekka i puszysta, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki miski, około 3 minut. Ubić wanilią, następnie żółtkiem. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki, pokonując na niskiej prędkości tylko do mieszania.
Upuść ciasto przez łyżki do stołuprzygotowana patelnia do pieczenia, równomiernie rozstaw. Używając zamoistowanych opuszków palców, naciśnij ciasto, aby uformowaćnawet warstwę na dnie patelni. Przekłuj ciasto widelcem.
Upiec podstawę ciastka, aż światło złocisty i lekko dmuchany i brzegi beginto odejść od boków patelni, około 30 minut.
Umieść patelnię na stojaku; natychmiastodrukuj słodko-gorzką czekoladę.
Odstawić, aż czekolada zmięknie, około 3 minut. Za pomocą małej szpatułki offsetowej rozłożyć słodką czekoladę na wierzchu cookiew cienkiej, równej warstwie. Natychmiast posypywaćzsypane cukierki mięty pieprzowej nad.
Białą czekoladę wymieszać w średnim metalbowl ustawić na rondlu gotującej się wody until stopione i gładkie.
Usunąć z wody. Za pomocą widelca, mżawka biała czekolada allover ciasteczka. Schłodzić, aż biała czekolada isset, o 30 protokół.
Używając zwisu papieru jako pomocy, podnieś cookie z patelni i przenieś na powierzchnię roboczą.Za pomocą dużego noża pokrój ciastko na nieregularneczęści. DO przodu: można zrobić 1 tydzień. Przechowywać w lodówce w szczelnych pojemnikach między warstwami woskowanego papieru pergaminowego.
Dla wariacji na temat tego ciastka, posypać roztopioną ciemną czekoladę zchopped orzechowe kruche lub masło orzechowe zamiast cukierków miętowych.