Ciasteczka Anyżowe (Springerle)
Ciasteczka anyżowe (Springerle) to bezmleczne deser. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 83 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jaj, cukru cukierniczego, mąki tortowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Pachnące Ajerkoniakiem Ciasteczka Springerle, Anyżowe Ciasteczka, oraz Anyżowe Ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubić jajka i cukier, aż bardzo lekkie i puszyste. Wymieszać z olejem anyżowym i skórką z cytryny.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia; wymieszać do dobrze wymieszanego. Przykryć i schłodzić ciasto przez 3 do 4 godzin.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 do 1/8 cala. Użyj wałka do ciasta springerle lub płyty, aby wykonać projekty.
Pokroić w prostokąty 1 1/2 cala, umieścić na blasze z ciastkami i pozostawić na noc, odsłonięte, w chłodnym, suchym miejscu.
Następnego ranka Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec ciasteczka przez 15 do 20 minut. Nie pozwól ciasteczka brązowy. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia i przechowywać w hermetycznej puszce przez 1 tydzień, aby wymieszać smaki.