Ciasta z dyni i cukinii
Ciasta z dyni i cukinii wymagają z grubsza 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 22g tłuszczu i w sumie 348 kalorii. Ten przepis służy 6. Za 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką dynię, sól, sos marinara i kilka innych składników, możesz to zrobić. 905 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, który jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciasta z dyni i cukinii, Ciasta z dyni i cukinii, oraz Ciasta z dyni i cukinii (przepis Paula Deen).
Instrukcje
Zetrzyj cukinię i dynię drobną tarką. Naciśnij między ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci.
W średniej misce wymieszaj startą cukinię i dynię oraz kolejne 7 składników. Uformuj mieszankę w 2-calowe placki, mocno dociskając.
Na dużej patelni rozpuść masło na średnim ogniu. Gotuj placki z dyni i cukinii 3 do 4 minut z każdej strony lub do lekkiego zrumienienia.
Umieść na półmisku i podawaj z sosem marinara.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.