Ciasta Abalone
Ten przepis służy 10 i kosztuje 44 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka skórki cytrynowej, oleju canolan, skórki limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sautéed Abalone, Duszone grzyby z Abalonem, oraz Abalone Chicken Congee.
Instrukcje
Umieść abalone w robocie kuchennym i pulsuj, aż drobno posiekasz.
Przekładamy abalone do miski, dodajemy jajko i kolejne 5 składników. Wymieszać skórkę z limonki i kolejne 7 składników.
Połącz soki cytrusowe. Powoli dodawać sok, aż mieszanina będzie lekko mokra, ale nadal trzyma się razem. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Uformować schłodzoną mieszankę na 10 kulek (rozmiar piłki golfowej); lekko zwinąć w panko bułkę tartą. Spłaszcz kulki, aby utworzyć paszteciki o grubości 1/2 cala.
Wlać olej do żeliwnej patelni na głębokość 1 cala; podgrzać do 37
Smaż paszteciki, partiami, 3 do 4 minut z każdej strony lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Przełożyć na blachę do pieczenia i ogrzać w piekarniku 200. Powtórz procedurę z pozostałymi pasztecikami.
Podawać z sosem koperkowym.
* Azjatyckie sklepy spożywcze niosą Panko bułkę tartą.