Chutney Z Suszonych Wiśni
Chutney z suszonych wiśni może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przyprawy. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 15 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego kardamonu, wody, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Indyk szkliwiony wiśniami z suszonym farszem wiśniowo-jabłkowym, Chutney Z Czerwonych Suszonych Owoców, oraz Chutney Z Suszonych Moreli.
Instrukcje
Wszystkie składniki połączyć w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, odkryte, aż gruby (około 1 godziny), mieszając od czasu do czasu. Wyrzucić goździki i cynamon.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Uwaga: resztki chutney można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.