Chutney z rabarbarem, wiśnią i złotymi rodzynkami
Rabarbar, wiśnia i chutney z rodzynkami może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, rabarbar, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Chutney Z Rabarbarem, Wiśnią I Złotymi Rodzynkami, Pieczony Kurczak Z Cebulą I Złocistymi Rodzynkami Chutney, oraz Suszona wiśnia i złote rodzynki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić rodzynki, wiśnie i brandy w dużym rondlu i niech macerate 30 protokół. Toast nasiona gorczycy i anyżku na małej patelni na średnim ogniu, aż aromatyczne, o 2 protokół.
Do mieszanki suszonych owoców dodać prażone nasiona. Dusić na małym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 5 minut.
Dodaj rabarbar, cukier i sok z limonki. Gotować na wolnym ogniu, aż cała ciecz zostanie wchłonięta i rabarbar będzie miękki, około 7 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieść chutney do miski; przykryć i schłodzić. Czy chutney z wyprzedzeniem można zrobić 1 tydzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.