Chutney jabłkowo-żurawinowy
Chutney z jabłkiem i żurawiną może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, brązowy cukier, jabłka galan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chutney Jabłkowo-Żurawinowy, Chutney Żurawinowo-Jabłkowy, oraz Chutney Żurawinowy Z Jabłkami.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°. 3 jabłka pokrój na pół i rdzeń, a następnie pokrój w kostkę 3/4 cala. Wymieszać z pozostałymi składnikami z wyjątkiem żurawiny w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali i rozprowadzić równą warstwą.
Mieszanka pieczonego jabłka, mieszając od czasu do czasu, 1 godzina.
Wyjąć naczynie z piekarnika i wymieszać z żurawiną, następnie kontynuować pieczenie, aż żurawina zmięknie i większość płynu zostanie wchłonięta, około 20 minut.
Podawać Chutney na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Chutney można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.