Chunky ryby i krewetki Chowder jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, krem kokosowy, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chunky Fish chowder, Chunky Veggie Chowder, oraz Chunky Chicken Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać sok z cytryny, bazylia, 1 łyżka cebuli w proszku, i sól w dużej misce; wrzucić krewetki, grouper, i tilapia w marynacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Do Smarowania Wkładki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Grouper
Tilapia
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Usuń filety rybne i pozwól krewetkom nadal marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Rybne
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Ciepła 1 łyżka oliwy z oliwek w dużej patelni na dużym ogniu i gotować grouper i tilapia filety tylko do zewnętrznych są białe, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Tilapii
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Grouper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Rybę wyjąć łyżką szczelinową. Cook and stir shrimp in the same patelnia until firm and white on the outside, 3 do 5 minut, posypywanie krewetek z czarnym pieprzem i 1 więcej łyżka cebuli w proszku, jak gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym garnku do zupy; gotuj i mieszaj cebulę i czosnek, aż cebula będzie przezroczysta i zacznie brązowieć, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Twój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Krewetki przenieść do garnka zupy i wymieszać w ziemniakach, marchew, cukinia, słodka kukurydza, i kolendry. Wymieszać w wodzie do przykrycia i doprowadzić zupę do wrzenia; dusić na średnim ogniu, aż ziemniaki i marchew będą miękkie, o 30 protokół. Wymieszaj odtłuszczone mleko i śmietanę kokosową. Delikatnie wymieszać filety grouper i tilapia, doprowadzić chowder do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu, aż ryby nie są już przezroczyste i rozbić na kawałki, o 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Tilapii
Krem Kokosowy
Lub Dowolne Zioło, Które Lubisz
Mleko Bez Tłuszczu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
Twój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Grouper
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Aby uzyskać grubszą zupę, Zbierz około 1/2 szklanki zupy do małej miseczki i ubijaj mąkę pełnoziarnistą na płyn, aż będzie gładka. Wymieszać mieszaninę mąki do chowder i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 Więcej minut.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.