Chudy Kurczak słodko-kwaśny

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chudego słodko-kwaśnego kurczaka. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 375 kalorii, 24g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu ryżowego, oliwy z oliwek, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chudy kokosowy Kurczak ze słodkim tajskim sosem do zanurzania, Kurczak słodko-kwaśny, oraz Kurczak słodko-kwaśny.
Instrukcje
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Posypać kurczaka solą; gotować i mieszać 4 do 5 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.
W tej samej patelni, gotować paprykę i cebulę na średnim ogniu 3 do 5 minut, często mieszając, aż warzywa będą chrupiące-przetargu. Powrót kurczaka na patelnię.
W małej misce, wymieszać bulion, reserved płyn ananasowy, ocet, brązowy cukier, skrobia kukurydziana i pokruszone płatki czerwonej papryki; mieszać do mieszaniny kurczaka.
Dodać ananasa; podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować odkryte, często mieszając, aż sos zgęstnieje i bąbelkami.