Chuda Zapiekanka Z Tuńczykiem I Makaronem

Chuda Zapiekanka Z Tuńczykiem I Makaronem
Chuda zapiekanka z tuńczykiem i makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.38 za porcję. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 19g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka makaronu penne, pieprz, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chuda Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, Chuda Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Tuńczykiem I Makaronem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia lub 3-quart zapiekanka z natryskiem do gotowania. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MakaronyMakarony
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać paprykę, cebulę, grzyby i czosnek; gotować 4 do 6 minut, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
4
Wymieszać z zupą, śmietaną, twarogiem, mlekiem i pieprzem, aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać z tuńczykiem, makaronem i serem Cheddar. Łyżka do naczynia do pieczenia; rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CheddarSer Cheddar
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PieprzPieprz
ZupaZupa
MakaronyMakarony
MlekoMleko
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Posypać parmezanem i pokruszonymi krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
KrakersyKrakersy
6
Piec odkryte 35 do 40 minut lub top jest złoty kolor i mieszanka jest bąbelkowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować dwóch winnic Columbia Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn