Chrupki brzoskwiniowo-malinowe
Chrupiące brzoskwinie i maliny mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,58 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 5G białka, oraz 20g tłuszczu. 9 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka masła, szybko gotujących się płatków owsianych, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 31 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 35%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Raspberry Peach Crisp, Raspberry Peach Crisp, oraz Raspberry Peach Crisp.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. posmaruj masłem wnętrze owalnego naczynia do pieczenia o wymiarach 10 na 15 na 2 1/2 cala.
Zanurz brzoskwinie we wrzącej wodzie na 30 sekund, a następnie umieść je w zimnej wodzie. Brzoskwinie obrać, pokroić w grube ćwiartki i włożyć do dużej miski.
Dodaj skórkę pomarańczową, 1/4 szklanki cukru pudru, 1/2 szklanki brązowego cukru i 2 łyżki mąki. Rzuć dobrze. Delikatnie wymieszaj maliny. Pozostaw mieszaninę na 5 minut. Jeśli jest dużo płynu, dodaj jeszcze 1 łyżkę mąki.
Wlej brzoskwinie do naczynia do pieczenia i delikatnie wygładź wierzch.
Połącz 1 1/2 szklanki mąki, 1 szklankę cukru pudru, 1/2 szklanki brązowego cukru, sól, płatki owsiane i zimne, pokrojone w kostkę masło w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę łopatkową.
Mieszaj na niskich obrotach, aż masło będzie wielkości grochu, a mieszanina będzie krucha.
Posyp równomiernie brzoskwinie i maliny.
Piecz przez 1 godzinę, aż wierzch się zrumieni i chrupiący, a soki będą musujące.
Podawaj natychmiast lub przechowuj w lodówce i podgrzewaj w piekarniku nagrzanym do 350 stopni F przez 20 do 30 minut, aż będzie ciepły.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Crisp działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.