Chrupiący Sos Rybny I Grecki Jogurt Miętowy

Chrupiący Sos Rybny I Grecki Jogurt Miętowy
Chrupiące ryby i grecki jogurt sos miętowy może być tylko poranny posiłek, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 27g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.71 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pod ręką maślankę, płatki pieprzu, miętę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiący Sos Rybny I Grecki Jogurt Miętowy, Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym, oraz Greckie kotlety jagnięce i miętowy sos jogurtowy.

Instrukcje

1
W małej misce do mieszania, połączyć jogurt grecki, maślanka, 1 1/2 łyżki posiekanej świeżej mięty, czosnek, i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Jogurt GreckiJogurt Grecki
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
świeża Miętaświeża Mięta
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2
Ubijamy razem, doprawiamy solą do smaku. Ustaw w lodówce, aby schłodzić podczas przygotowywania ryby.Filety rybne opłucz w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Każdy filet z przodu i z tyłu posypać lekko solą i pieprzem.Pogłębiać filety w mące lub bezglutenowej mąki, upewniając się, że filety są równomiernie i całkowicie pokryte cienką warstwą mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka BezglutenowaMąka Bezglutenowa
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
Filety posypać z obu stron papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
5
Rozgrzać olej na patelni na średnim, aż będzie wystarczająco gorąco do smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj filety na patelni. Jeśli olej jest w odpowiedniej temperaturze, powinien pęcherzyków i skwierczeć evenlyno rozpryski lub popping. Nie tłocz patelni, to obniży temperaturę oleju i utrudni obracanie ryb. Być może trzeba smażyć partiami, aby nie zatłoczyć patelni.Smażyć rybę przez około 3 minuty z każdej strony, aż powłoka z obu stron będzie złotobrązowa i ryba zostanie ugotowana.Usmażone filety rybne Ustaw na podwójnej warstwie ręczników papierowych do osuszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Podawać ciepłe filety rybne z chłodnym, kremowym sosem grecko-jogurtowo-miętowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Jogurt GreckiJogurt Grecki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Każdy filet udekorować odrobiną posiekanej świeżej mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
9
W razie potrzeby na każdym talerzu umieścić gałązkę świeżej mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn