Chrupiący Kurczak z pikantnym gruszkowym sosem żurawinowym

Chrupiący Kurczak z pikantnym gruszkowym sosem żurawinowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 1475 kalorii, 68g białka, oraz 66 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka płatków pieprzu, udka kurczaka, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiące kotlety z kurczaka z sosem Szalotowo-gruszkowym na zwiędłym szpinaku, Extra-chrupiący Pikantny smażony kurczak z sosem "Delta", oraz Azjatyckie Chrupiące Skrzydełka Z Kurczaka + Pikantny Słodki Sos Chili Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W osobnych płytkich naczyniach przekładamy udka i udka z kurczaka, posypujemy solą i pieprzem.
Dodaj 1/2 łyżeczka płatków czerwonej papryki i 2 gałązki rozmarynu do każdego naczynia.
Odcedzić gruszki i zapisać sok i gruszki. Rezerwy 2 łyżki soku do sosu sałatkowego.
Wlać pozostały sok z 1 puszki gruszek na każde naczynie i wrzucić do płaszcza równomiernie. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do nocy.
Zrobić dressing, ubijając ze sobą zarezerwowane 2 łyżki soku gruszkowego, soku z limonki, oliwy z oliwek oraz soli i pieprzu do smaku. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Kiedy jesteś gotowy do smażenia kurczaka, podgrzać cal oleju rzepakowego na średnim ogniu w ciężkiej patelni do 350 stopni F.
Mąkę włożyć do płytkiego naczynia i dobrze doprawić cayenne, solą i pieprzem.
Wyjąć kurczaka z marynaty, zastrzegając marynatę. Kurczaka osuszyć i zalać mieszanką mąki.
Niech spoczywają na talerzu, podczas gdy olej się nagrzewa. Kurczaka smażyć partiami.
Osuszyć je na papierowych ręcznikach i ogrzać.
Podczas gotowania kurczaka, dodać marynatę do średniego garnka. Wybierz gałązki rozmarynu, dodaj szalotki i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż marynata zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać gruszki i gotować, aż będą gorące.
Wlać mieszaninę do blendera, dodać galaretkę żurawinową i masło, a następnie ostrożnie puree, ponieważ jest gorące. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem. Mieszanina powinna być gęsta, ale wylewana. Jeśli jest zbyt cienki, włóż go z powrotem do patelni i zmniejsz trochę.
Na talerz wlać trochę pikantnego sosu gruszkowego i ułożyć na nim udka kurczaka lub bębenki. Wrzucić rukolę z opatrunkiem i umieścić mały stos na każdym talerzu.