Chrupiący Duszony kurczak z białą fasolą i Chile Verde
Chrupiący Duszony kurczak z białą fasolą i Chile Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, meksykańską cremę, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto, Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto, oraz Kurczak z salsą Verde, białą fasolą i kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj białą fasolę 1 galonem (4 ćwiartki) wody.
Dodać 1/4 szklanki soli i mieszać do rozpuszczenia. Przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin i do 2
Fasolę odcedzić i opłukać.
Fasolę umieścić w dużym garnku i dodać bulion z kurczaka i 1 liść laurowy. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu i uzupełniania wodą do utrzymania fasoli zanurzone, aż ziarna będą miękkie, ale nadal lekko twarde w centrum, o 45 protokół.
Fasolę odsączyć, rezerwując płyn w dużej misce.
Podczas gdy fasola gotować, pieczone chiles bezpośrednio nad otwartym płomieniem gazowym, aż zwęglone ze wszystkich stron, o 5 minut NA chile.
Przenieś chiles do zakrytej miski lub ciężkiej papierowej torby, ponieważ są gotowe i szczelnie uszczelnij. Alternatywnie, broil chiles na obramowanej blachy do pieczenia 6 cali od elementu brojlerów, obracając aż zwęglone ze wszystkich stron i przenieść do pokrytej miski lub ciężkiej papierowej torby. Gdy wszystkie chiles są gotowane, przechowywać zamknięte przez 15 minut, aby umożliwić im pary.
Przenieść na parze chiles do miski z odsączonych fasoli gotowania cieczy.
Obrać i odsączyć chili zanurzone pod cieczą do gotowania fasoli.
Przenieś miąższ na deskę do krojenia, pozostawiając zwęgloną skórę i nasiona. Gdy wszystkie chiles są obrane, ostrożnie odcedzić i rezerwy cieczy. Odrzuć skórki i nasiona. Z grubsza posiekać mięso chile. Odstawić posiekane chiles i płyn na bok.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozgrzać olej w dużej patelni do smażenia na dużym ogniu, aż się połysk. Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i układamy na patelni. Gotować bez ruchu, aż dobrze rumiane z pierwszej strony, o 8 protokół. Flip i brązowy lekko na drugiej stronie, o 4 minuty dłużej.
Przełożyć kurczaka na duży talerz.
Dodać cebulę i czosnek do patelni i gotować, stale mieszając i skrobanie się rumiane kawałki z drewnianą łyżką, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać kminek i kolendrę i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj posiekane chili i zastrzeżone Bean gotowanie / chili moczenie cieczy. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż zmniejszy się o 1/3, o 10 protokół. Wymieszaj kolendrę i 1 łyżkę soku z limonki. Sos powinien być stosunkowo gęsty. Jeśli wodnisty, pozostawić do zmniejszenia, aż nie ma gromadzenia się wody na górze patelni.
Przenieś zawartość do słoika blendera, robota kuchennego lub dużej miski za pomocą blendera ręcznego. Puls do mniej więcej puree. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Powrót SOS chile do sauté patelni i mieszać w gotowanej fasoli i pozostały liść laurowy. Nestle kurczaka w fasoli pozostawiając skórę odsłoniętą i przenieść do piekarnika. Gotować, odkryte, aż kurczak jest całkowicie miękkie i skóra jest bardzo chrupiące, i fasola są gotowane przez, o 45 protokół.
Posypać dodatkową kolendrą i podawać od razu z limonką i kwaśną śmietaną.